Corectarea miopiei prin laser sau ochelari?

Imagine

Exista mai multe alternative pentru corectarea miopiei, insa majoritatea oscileaza intre corectarea miopiei prin laser sau prin ochelari. In cele din urma, oare care e alternativa mai buna? Ochelari sau operatie cu laser?

Cam ce ar trebui sa stim daca recurgem la corectarea miopiei prin laser? Am gasit informatii relevante in urmatorul articol: http://ziaruldeiasi.ro/ghidul-pentru-sanatate/miopia-in-ce-situatii-laserul-ne-poate-ajuta-sa-scapam-de-ochelari~ni64r6

„In ceea ce priveste miopia, in principiu miopiile sub minus noua dioptrii pot fi corectate cu laser. Eficacitatea este cu atit mai buna, cu cit miopia este mai mica. Cu cit miopia este mai mare, este posibil sa ramina o subcorectie. Peste minus noua dioptrii atitutdinea variaza in functie de virsta pacientului.

Operatia cu laser se face cu anestezie locala, deci cu picaturi si nu este dureroase. In principiu, in functie de laser, operatia dureaza de la citeva zeci de secunde pina la citeva minute.

Dupa operatia cu laser, paicentul trebui sa faca un tratament cu picaturi oculare pentru prevenirea infectiilor. ”

Corectarea miopiei prin operatia cu laser este pe termen mai lung, insa exista multe riscuri care vin cu aceasta procedura.

Parerile sunt impartite, unele persoane considera ca este mai bine sa apelezi la ochelari pentru corectarea miopiei, altii considera ca operatia cu laser ar fi mai adecvata pentru corectarea miopiei.

„Folosirea de ochelari este cea mai preferata metoda de tratament. Corectarea prin ochelari este alternativa folosita de cei mai multi pacienti cu miopie. Se prefera corectarea prin ochelari deoarece sunt siguri si eficienti si sunt mai putin riscanti si mai ieftini decat interventia cu laser. ” (sursa:http://www.sfatulmedicului.ro/Tulburari-de-vedere/miopia_377)

Daca cauti o alta alternativa pentru corectarea miopiei, diferita de cea cu laser sau ochelari, poti citi mai multe informatii in urmatorul articol: https://miopiasevindeca.wordpress.com/2014/01/22/cum-sa-vindeci-miopia-natural/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s